Zingevingsessie: coaching

Bij een coachgesprek ook wel zingevingssessie genoemd luister ik met aandacht naar jou, je vragen, je belemmeringen maar vooral je dromen en verlangens. We focussen op wat je wilt bereiken in plaats van wat je in de weg staat. We beginnen op het punt waar je nu staat en bepalen samen de richting waar je naar toe wilt. Ik noem het een innerlijke levensreis waarbij jij bepaalt waar de reis naartoe gaat.

Hoe werk ik?

Holistische benadering
Ik ga uit van een holistische begeleiding waarbij ik gebruikmaak van de filosofie dat alles met elkaar verbonden is. Hoofd en hart, lichaam en geest. Daarom combineer ik veel coachgesprekken met een ontspannen rugmassage. Een unieke en effectieve combinatie om hoofd en lijf (weer) met elkaar in contact te brengen.


Losse afspraken of een volledig traject 
Als je dat wilt starten we een zingevingssessie met een intake- en kennismakingsgesprek. Dit kan zowel telefonisch als in mijn praktijk. Vervolgens maken we een afspraak voor het eerste gesprek. Het aantal coachgesprekken dat iemand nodig heeft is per persoon verschillend. Soms heb je genoeg aan een of twee gesprekken en soms wil je meer. Je bepaalt zelf hoe jouw traject eruit ziet om vervolgens op eigen kracht en vol levenslust je reis voort te zetten. Wil je liever online gecoacht worden? Dat kan ook. Een gemiddeld traject behelst vier tot zeven coachgesprekken van 1 tot 1,5 uur (al dan niet inclusief massage). 

Ik wil een afspraak maken

Wat mag je van mij verwachten?

  • Ik begeleid je op een liefdevolle, methodische en wetenschappelijk onderbouwde wijze bij een proces dat je helpt te willen, kunnen en durven veranderen in een richting die past bij jouw persoonlijke doelen en waarden.
  • In al mijn coachgesprekken maak ik gebruik van de basishouding ‘holding space’ waarbij ik een veilige omgeving creëer en een liefdevolle ruimte voor je openhoud, zonder oordeel, hulpreflex of manipulatie. Zodat we échte verdiepende gesprekken aan kunnen gaan en je vervolgens zélf de weg naar transformatie, groei of het overstijgen van een probleem kunt vinden.
  • Ik richt me volledig op jouw welzijn, sta open voor jouw wereldbeeld en gun je oprecht meer kwaliteit van leven. 



Zingevingssessie: 
coachgesprek(ken)

Bij een zingevingssessie luister ik met aandacht naar jou, je vragen, je belemmeringen maar vooral je dromen en verlangens. We focussen op wat je wilt bereiken in plaats van wat je in de weg staat. Ik ga uit van een holistische begeleiding waarbij ik gebruikmaak van de filosofie dat alles met elkaar verbonden is.  

We beginnen op het punt waar je nu staat en bepalen samen de richting waar je naar toe wilt. Ik noem het een innerlijke levensreis waarbij jij bepaalt waar de reis naartoe gaat. Tijdens onze gesprekken, die in een fijne ontspannen sfeer plaatsvinden, werk ik met termen als energie, synchroniciteit en maak ik je bewust van de wet van de aantrekkingskracht. Spiritualiteit ligt hieraan ten grondslag maar wel op een nuchtere wijze. 

Eén gesprek of volledig traject
De hoeveelheid coachgesprekken bij het zingevingstraject is per individu verschillend. Soms heb je genoeg aan één gesprek en soms wil je meer. Je bepaalt zelf hoe jouw traject eruit ziet om vervolgens op eigen kracht en vol levenslust je reis voort te zetten. Een gemiddeld traject behelst zeven coachgesprekken. Eén coachgesprek duurt ongeveer 1 uur. 

Welke methodieken zet ik in?

Tijdens mijn coachgesprekken maak ik gebruik van Holistische gespreksvoering, ACT (Acceptatie & Commitment Therapie), Oplossingsgericht Coachen (OGC) en Motiverende Gespreksvoering (MGV). Al deze methodieken zijn wetenschappelijk onderbouwd en vallen onder de positieve psychologie. Wat betekent dat er niet gekeken wordt naar het verleden maar hoe je in het hier en nu kunt omgaan met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties. Met als doel als mens te groeien en mentaal veerkrachtiger te worden. 


Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Bij ACT gaat het vooral over ‘durven’.


  • Wat is ACT?

    Het is een vorm van gedragstherapie gebaseerd op mindfulness. Bij ACT staat het aanvaarden of accepteren van (onverklaarbare) klachten centraal. Vervolgens leer ik je hoe je het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties kunt stoppen.  Zodat er meer energie vrijkomt waarmee je, met kleine stapjes, in actie kan komen voor dingen die echt belangrijk voor je zijn (commitment).


  • Welke vaardigheden leer je bij ACT?

    1. Acceptatie: Ruimte maken voor (vervelende) emoties en lichamelijke sensaties.
    2. Defusie: Afstand nemen van je gedachten.
    3. Het Zelf als context: Het leren jezelf van een afstand te kunnen bekijken.
    4. Hier en Nu: Aandacht voor het Hier en Nu.
    5. Waarden: Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt.
    6. Toegewijd Handelen: Investeren in je waarden.
  • Hoe zet ik ACT in?

    Wanneer ik ACT als methodiek inzet ga ik de vervelende gedachten en gevoelens die jij ervaart niet verzachten of veranderen. Ik leer je iets veel mooiers: ik leer je de relatie die je hebt tot je lastige gevoelens en gedachten te veranderen. Hierdoor ontstaat een mildere levenshouding waardoor je vrijer en veerkrachtiger wordt. Ook komt er nieuwe energie vrij die je kunt inzetten voor zaken die jij écht belangrijk vindt. Zo leer je bewust nieuwe keuzes te maken en leer je hoe je je hier duurzaam aan kunt te verbinden (commitment). 


    Bij ACT gebruik ik veel metaforen en oefeningen. Zo ontwikkel je op een ervaringsgerichte manier de verschillende ACT-vaardigheden. Ook gaan we aan de slag met een persoonlijk waardenonderzoek dat richting geeft bij het maken van keuzes. Door het zetten van kleine maar bewuste stappen kun je in relatief korte tijd grote sprongen maken. Het uiteindelijke doel is dat je door het vergroten van je psychologische flexibiliteit voluit kan leven en kan zijn wie je wil zijn.

  • Voor wie is ACT?

    Ze zeggen wel eens dat ACT geschikt is voor mensen die lijden aan het leven 😉. En dat is eigenlijk een hele passende omschrijving. 


Oplossings-gericht Coachen

(OGC)

Bij OGC gaat het vooral over ‘kunnen’.


  • Wat is OGC?

    Oplossingsgericht coachen is eigenlijk een misleidende term. Want bij deze methodiek is het niet de bedoeling dat ik als coach jouw probleem oplos. Wat is het dan wel? Bij oplossingsgericht coachen staat niet het ervaren probleem centraal, maar het zoeken naar de oplossing. 


  • Hoe zet ik OGC in?

    Bij Oplossingsgericht coachen gaan we uit van jouw eigen oplossingsmogelijkheden, vaardigheden en ideeën. We werken stap voor stap aan vooruitgang door te praten over dromen, doelen, mogelijkheden, hulpbronnen en eerder behaalde successen. Opvallend aan deze methodiek is de snelle werking ervan. Door de focussen op wat wél werkt i.p.v. op de problemen boek je snel vooruitgang. 

  • Voor wie is OGC?

    Oplossingsgericht coachen is voor jou als je ondersteuning kunt gebruiken bij je eigen oplossend vermogen. 


Motiverende gespreksvoering

(MGV)

Bij MGV gaat het vooral over ‘willen’.


  • Wat is MGV?

    Motiverende Gespreksvoering heeft als doel om gedragsverandering op gang te brengen en om zelfgekozen doelen te bereiken op het gebied van gezondheid, leefstijl en relaties. MGV gaat ervan uit dat ieder mens zowel redenen heeft om niet te veranderen als om wel te veranderen. Deze methode helpt je deze ambivalentie voor jezelf op te lossen en op zoek te gaan naar innerlijke doelen, waarden en drijfveren. 


  • Hoe zet ik MGV in?

    Je mag van mij verwachten dat ik mij gedurende onze samenwerking onderzoekend opstel (o.a. naar jouw échte motivatie), compassievol ben, en je tools geef om je eigen ontwikkelkracht te versterken. Ik respecteer te allen tijde jouw autonomie en ik ga je geenszins vertellen wat of dat je moeten veranderen. Jij bent degene die de keuzes maakt, jij staat aan het roer

  • Voor wie is MGV?

    Motiverende Gespreksvoering is voor jou als je ‘vastzit’ of wanneer je levensomstandigheden dusdanig veranderen dat je nieuwe manieren zoekt om hiermee om te gaan. 


Kosten per 01-01-2023

Menu

Menu

Inclusief gratis toegang tot Lutografie bij aankoop van een 5- en 10 strippenkaart.


Geldigheid strippenkaarten

De 10-strippenkaarten zijn twee jaar geldig

De 5-strippenkaarten zijn één jaar geldig


Betaling en algemene voorwaarden

Betaling gaat via betaalverzoek, na de afspraak overmaken of contant meenemen naar de afspraak of indien mondeling overeengekomen, vooraf aan traject. Op verzoek ontvang je van mij per behandeling/traject een factuur per e-mail. Op alle tarieven zijn de algemene voorwaarden/huisregels van toepassing. Tarieven zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en typefouten. 

Share by: